- چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹
- ۱۰:۲۷
کلوچه جو دوسر یکی از کلوچههای نرم و خوشمزه است که در سریع ترین زمان ممکن تهیه میشود که خیلی خوش عطر و طعم است. وجود کشمش و گردو این کلوچه را یک کلوچه خال خالی کرده است که میتواند برای یک میان وعده مقوی بسیار مناسب باشد.این کلوچه را میتوانید برای استفاده روزمره درست کنید. این کلوچهها نرم هستند و ظاهری بیسکویتی دارند.
پس پیشنهاد میکنیم حتما این کلوچه خوشمزه را تهیه کنید و آن را در کنار چای ، شیر و یا آبمیوه های طبیعی ،نوش جان کنید.
مواد لازم برای کلوچه جو دوسر چیست؟
جو دوسر پرک: هرگز از جو دوسر فوری یا همان اوتمیل فوری استفاده نکنید چون در غیر اینصورت تمام رطوبت کلوچه را جذب خواهد کرد و کلوچه شما خشک خواهد شد.
آرد همه کاره: آرد سفید شده یا نشده.
بیکینگ پودر و جوش شیرین: مخلوطی از هر دو یک کلوچه خوب را به ما میدهد اما نکته مهم رعایت اندازه دقیقه آنهاست.
دارچین: اگر دوست دارید کلوچهتان عطر بیشتری داشته باشد میتوانید ۱/۴ قاشق چایخوری جوز و زنجبیل هم به آن اضافه کنید.
نمک: اینجا جایی نیست که نمک را حذف کنید، نمک در این دستور الزامی است چون در غیر اینصورت کلوچههای شما کاملا صاف میشوند.
کره: کره را به طور کامل نرم نکنید. کره نیمه نرم به کمتر پهن شدن کلوچهها کمک میکند.
شکر قهوهای و شکر سفید: ترکیب هر دو یک کلوچه نرم با بافتی خوب میدهد و شکر قهوهای طعم کاراملی به آن میدهد.
تخم مرغ: همانطور که قبلا در مطلب مربوط به جایگزینهای تخم مرغ گفتیم، کار اصلی تخم مرغ چسباندن مواد به همدیگر است. استفاده از تخم مرغ سرد باعث کمتر پهن شدن مواد میشود.
کشمش: کشمش تازه نتیجه کار را بهتر میکند فقط به یاد داشته باشید از کشمش خیلی خشک استفاده نکنید. همچنین کشمش سیاه و شیرین برای این دستور نیاز است.
گردو: کاملا اختیاریست.
مواد لازم
- آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۲۱۲ گرم)
- دارچین: ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- کره: ۱ پیمانه (کمی سرد و نرم اما ذوب نشده باشد)
- شکر قهوهای روشن: ۱ پیمانه (۲۰۰ گرم)
- شکر سفید: ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم)
- تخم مرغ: ۲ عدد، بزرگ
- اسانس وانیل: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- جو دوسر پرک: ۳ پیمانه (۲۶۰ گرم)
- کشمش: ۱ پیمانه (۱۵۳ گرم)
- گردو: ۱ پیمانه (۱۱۸ گرم)
طرز تهیه کلوچه جو دوسر با کشمش و گردو :
فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتی گراد گرم کنید. یک سینی فر ۱۸ در ۱۳ اینچ را کاغذ بگیرید.
در یک کاسه مخصوص مخلوط کردن، مواد خشک از جمله آرد، دارچین، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در کاسه همزن الکتریکی یا یک کاسه مخلوط برای همزن دستی که قطعه خمیرگیر روی آن نصب شده است، کره، شکر قهوهای و شکر سفید را با هم بزنید تا جایی که کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند.
یک عدد تخم مرغ را در آن ریخته و در حین هم زدن تخم مرغ دوم و اسانس وانیل را اضافه کنید.
مخلوط آرد را به آن افزوده و مخلوط کنید تا زمانی که کاملا ترکیب شوند.
جو دوسر، کشمش و گردو را به آن بیفزایید.
حالا مواد را با یک لیسک یا یک قاشق با هم مخلوط کنید. اگر مواد شما آنقدر چسبناک هستند که به شکل توپ گرد در نمیآیند میتوانید آن را به مدت ۳۰ دقیقه سرد یا از دو تا قاشق برای برداشتن مواد و گذاشتن آن روی سینی فر استفاده کنید.
مواد را با استفاده از اسکوپ به شکل توپهایی حدود ۴۰ گرمی در بیاورید، حالا همه آنها را به سینی فر انتقال دهید. بین آنها ۵ سانتی متر فضا بگذارید که میشود ۱۲ کلوچه. آنها را داخل فر از قبل گرم شده بپزید تا زمانی که لبههای آنها قهوهای شود و نزدیک به شکل گیری هستند وسط آن باید زیر حد پختن باشد، که حدود ۱۲ تا ۱۴ دقیقه زمان میبرد.
بگذارید روی سینی فر به مدت چند دقیقه بمانند تا خنک شوند سپس آنها را روی توری خنک کننده انتقال دهید تا بطور کامل خنک شوند. باقی خمیر را هم به همین صورت درست کنید.
اگراز کره نرم شده در دمای اتاق استفاده کنید نیازی به همزدن زیاد نیست.
شما میتوانید تا از قبل از اینکه مواد کلوچه یعنی جو دوسر، کشمش و گردو مخلوط شوند از همزن برقی استفاده کنید، چون مخلوط کردن آنها با همزن فشار شدیدی به موتور دستگاه وارد میکند.
خمیر را سرد کنید. از آنجایی که شما از کره نرم شده استفاده کردید، خمیر را به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه سرد کنید تا کلوچهها پهن نشوند.
کلوچه ها را در یک ظرف در بسته و در دمای اتاق نگه دارید. سعی کنید که یک تکه نان کنار آنها بگذارید. فقط مستقیما روی کلوچهها پهن نکنید بلکه فقط کنار آنها باشد تا خشک نشوندو ترد و تازه بمانند.
در صورت استفاده از شکلات چیپسی در این دستور، کشمش را حذف کنید و به جای آن ۱ پیمانه شکلات چیپسی نیمه شیرین استفاده کنید.
خواص جو دوسر پرک
جو دوسرپرک یکی از غلات پر فیبر و پر خاصیت است. جو دوسر با جوی معمولی تفاوت بسیاری هم از لحاظ ظاهر گیاه و از لحاظ بافت جوی مورد استفاده در غذا دارد. جو دوسر بسیار لطیف و سبک است برای همین هم در بسیاری از کلوچه ها نقش مهمی دارد. جو دوسر یک ماده چند کاره است که خواص فراوانی دارد و برای ترمیم دستگاه گوارش و نیز پیشگیری از بیماری کبد بسیارموثر است.
منبع: rangisara
- ۹۳