- دوشنبه ۷ بهمن ۹۸
- ۱۳:۱۶
مواد لازم برای تهیه خورش آلو اسفناج
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
اسفناج | 700 گرم |
آلو خورشتی | 300 گرم |
پیاز | 1-2 عدد |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
آبلیمو | در صورت نیاز |
طرز تهیه خورش آلو اسفناج
- برای تهیه خورش آلو اسفناج ابتدا پیازها را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید.
- وقتی پیازها نرم شدند، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت نغییر کند.
- حالا کمی فلفل، زردچوبه و ادویه خورشتی به گوشت اضافه کنید.
- مقداری آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید گوشت نیمپز شود.
- اسفناج را در تابهای جداگانه تفت دهید البته مواظب باشید زیرا زیاد تفت دادن اسفناج، باعث تلخی آن میشود.
- اسفناجها را ۱ ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش به آرامی جا بیفتد.
- در این فاصله، آلوها را به مدت نیم ساعت داخل آب سرد خیس کنید و بعد آنها را نیز تفت داده و نیم ساعت آخر پخت، به خورش اضافه کنید و حرارت را بسیار کم کنید تا خورش کمکم جابیفتد.
- در آخر نیز نمک خورش را اندازه کنید و خورش آلو اسفناج خوشمزه را با برنج زعفرانی سرو کنید.
در دستپخت ناب همراه ما باشید
نکات:
- برای تهیه این خورش میتوانید از ماهیچه کامل گوسفندی هم استفاده کنید.
- در بعضی از نقاط کشور به خورش آلو اسفناج، لوبیا قرمز یا چیتی یا حتی چشم بلبلی هم اضافه میکنند اما توصیه نمیشود.
- در بعضی شهرها، این خورش را با کوفته ریزه یا کوفته قلقلی و لپه درست میکنند که این به ذایقه شما بستگی دارد.
- آلوی خورش آلو اسفناج نباید بیشتر از نیم ساعت خیس بخورد زیرا در این صورت، موقع پخت خورش کاملا له میشود.
- اگر مزه آلو شیرین بود، میتوانید کمی آبلیمو نیز به خورش اضافه کنید.
- برای تهیه این خورش از لواشک آلو نیز میتوانید استفاده کنید. در این صورت لواشک را به دلخواه خرد کرده و در یک ربع آخر پخت، به خورش اضافه کنید.
- همچنین میتوانید برای تهیه این خورش از رب آلو هم استفاده کنید.
- در هر غذایی که بخواهید از آلو استفاده کنید, باید حتما از نیم ساعت قبل آن را خیس کرده و بعد تفت دهید تا آلو در خورش له نشود.
منبع: ستاره
- طرز تهیه
- غذای ایرانی
- ۱۷۴