- پنجشنبه ۲۸ فروردين ۹۹
- ۱۲:۰۲
مواد لازم
بادمجان قلمی درشت ۳ عدد
گوشت گردن یا دنده گوسفندی ۲۰۰ گرم
عدس ۱/۲ پیمانه
برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
گردوی خرد شده ۱/۴ پیمانه
آب گوشت ۰ ٫ ۵ لیتر
پیاز داغ ، نعنا داغ و کشک به میزان لازم
نمک ، زردچوبه ، فلفل و ادویه به میزان لازم
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
دستور تهیه:
۱/۲ پیمانه برنج نیم دانه را با ۱ پیمانه آب و مقداری نمک بر روی حرارت قرار دهید. وقتی آب برنج به جوش آمد ، حرارت را ملایم کنید تا برنج پخته و نرم شده و مانند برنج کته آب آن تمام.
۱/۲ پیمانه عدس را با ۲ پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته و نرم شده و آب آن تمام شود.
بادمجانها را پوست گرفته ، به صورت طولی برش بزنید و در آبکش قرار دهید. روی برشهای بادمجان نمک بپاشید و ۲ الی ۳ ساعت صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شده و آب آن خارج شود.
برشهای بادمجان را با آب سرد بشویید و اجازه دهید خشک شوند ، سپس آنها را سرخ کرده و کنار بگذارید.
قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. گوشت را همراه با یک پیاز چارقاچ ، زردچوبه و ادویه به آب جوش اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد. پس از اینکه گوشت نیم پز شد ، نمک را به آن اضافه کنید.
پس از اینکه گوشت کاملا پخت ، گوشت را ریش ریش کرده ، آب گوشت را صاف کنید و کنار بگذارید.
۲ الی ۳ قاشق روغن در تابهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
برنج پخته را به روغن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا روغن به خورد برنج رود.
عدس پخته را به تابه اضافه کرده و هم بزنید.
گردوی خرد شده را به تابه اضافه کرده و مواد را هم بزنید.
بادمجانهای سرخ شده را به تابه اضافه کنید.
گوشت ریش ربش را به تابه اضافه کنید.
نیم لیتر آب گوشت را در تابه ریخته و هم بزنید.
درب تابه را بسته و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم جابیفتند.
پس از اینکه آب گوشت به خورد مواد رفت و حلیم بادمجان جا افتاد ، حرارت را خاموش کنید.
با استفاده از گوشت کوب ، مواد را بکوبید تا یکدست شوند.
کشک بادمجان را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با کشک ، پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
- همچنین بخوانید :
- طرز تهیه حلیم بادمجان شیرازی
پونه و فواید دارویی آن
- طرز تهیه
- غذای ایرانی
- ۱۷۰