استیک گوساله خانگی با سس مخصوص

  • ۰۹:۱۵

استیک گوساله خانگی با سس مخصوص

استیک یکی از غذاهای محبوب در سراسر دنیاست که با گوشت راسته یا فیله گوسفند، گاو، گوساله و خوک درست می‌شود و طعمی شبیه به کباب برگ یا کباب چنجه دارد. درجه حرارت پخت استیک، بسته به اینکه از چه نوع گوشتی برای تهیه آن استفاده می‌شود متفاوت است و درجه‌های پخت استیک بسته به مدت زمانی که حرارت می بیند به چهار گروه تقسیم می شود:

  • کاملا خام (Blue Rare)؛
  • خام (Rare)؛
  • خام مدیوم (Medium Rare)؛
  • مدیوم (Medium)؛
  •  مدیوم خوب (Medium well)؛
  • کاملا پخته (Well done).

xrx2d1

در استیک خام، سطح بیرونی پخته شده و درون آن خام است و هرچه درجه پخت استیک به سمت مدیوم و کاملا پخته پیش می‌رود استیک، مغز پخت‌تر می شود. درجه پخت استیک کاملا سلیقه‌ای است و بر روی ارزش غذایی آن تاثیری ندارد. استیک گوساله، یکی از انواع استیک است که با گوشت فیله گوساله درست شده و معمولا با سس مخصوصی سرو می‌شود.

طرز تهیه استیک گوساله

مواد لازم
فیله گوساله 250 گرم
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
  • قبل از پختن استیک، گوشت را از یخچال خارج کرده و اجازه دهید حدود یک ساعت در دمای محیط قرار گیرد تا دمای آن افزایش یابد و گرما از طریق منافذ گوشت به مغز آن نفوذ کند. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که تابه یا گریل کاملا داغ شده تا استیک کاراملیزه و خوشمزه شود.
  • در حین پختن، هر دقیقه یکبار استیک را برگردانید تا مطمئن شوید کاملا پخته است.
  • بعد از پختن، استیک را در ظرف سرو قرار داده و روی آن را با مقداری روغن زیتون یا کره ذوب شده چرب کنید.

دستور تهیه:

  1. فیله گوساله را روی تخته آشپزی قرار داده و آن را با روغن زیتون، مقداری نمک و فلفل سیاه خوب مالش دهید تا کاملا به روغن آغشته شده و مزه دار شود.
  2. تابه یا گریل را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کاملا داغ شود. استیک را در تابه قرار داده و برای درجه خام مدیوم (Medium Rare) حدود ۶ دقیقه بپزید یا اگر دوست دارید استیک شما به درجه کاملا پخته برسد مدت زمان بیشتری به پختن اختصاص دهید. هر دقیقه یکبار استیک را برگردانید تا دو طرف آن به یک اندازه بپزد.

برای مزه دار کردن بیشتر استیک یک یا همه موارد زیر را انجام دهید:

  1. یک بوته سیر را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هر بار که استیک را برمی گردانید آن را روی استیک بمالید.
  2. یک تکه کره را روی استیک در حال پختن بمالید، کره طعم و مزه فوق العاده‌ای به استیک می دهد.
  3. چند شاخه آویشن یا رزماری به دسته یک قاشق چوبی بسته و هر دقیقه روی استیک بمالید تا مزه دار شود.
  4. پس از اینکه دو طرف استیک پخته شد، آن را در بشقاب بکشید و عصاره گوشت جمع شده در تابه را روی آن بدهید.
  5. استیک گوساله را با یک چاقوی تیز برش زده و با سس مخصوص سرو کنید.

طرز تهیه سس قارچ استیک

مرحله اول:

ابتدا قارچ ها را برای چند دقیقه در ظرف محتوی آب و نمک بریزید. سپس با آب به خوبی بشویید. این کار باعث ضدعفونی و تمیز شدن قارچ ها میشود.

مرحله دوم:

قارچ ها را به صورت ورقه ای برش دهید. در ماهیتابه با کمی کره قارچ ها را تفت دهید تا حدی که آب قارچ ها تبخیر شود.

مرحله سوم:

در ماهیتابه ای دیگر، سیر را با کره کمی تفت دهید. سپس آرد را کم کم به ماهیتابه اضافه کنید و با کره حل کنید.

مرحله چهارم:

وقتی به خوبی آرد در کره مخلوط شد، شیر را اضافه کنید و به سرعت بهم بزنید تا آرد در شیر کاملا حل شود و گلوله نشود.

مرحله پنجم:

قارچ ها را اضافه کنید. نمک و فلفل را به میزان دلخواه به سس بیفزایید. وقتی کمی سس غلیظ شد، میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.

نکات کلیدی تهیه استیک با سس قارچ

-میتوانید سس قارچ را در همان تابه استیک تهیه کنید. به این ترتیب سس طعمی عالی پیدا میکند. بعد از پخت استیک آن را کنار بگذارید. سیر و آویشن را از تابه خارج کنید. و مراحل تهیه سس قارچ را در همان تابه محتوی چربی گوشت انجام دهید.

-سس قارچی که در این دستور آشپزی تهیه شد سس قارچ بدون خامه بود. اگر تمایل به تهیه استیک با سس قارچ و خامه دارید، مطلب سس قارچ خامه ای به شما در تهیه این سس خوشمزه و بی نظیر کمک میکند.

–استیک با گوشت گوساله بهترین نوع آن است. بهتر است استیک را به گوشت فیله و یا راسته گوساله تهیه کنید. نکته مهم این است که باید به میزان مناسبی چربی داشته باشد تا استیک خوش طعم تر شود. اما استیک با گوشت گوسفندی و فیله ی گوسفند نیز خوش طعم است.

-هنگام سرخ شدن گوشت استیک، به هیچ عنوان نباید درب ماهیتابه را ببندید.

-همیشه اول گوشت را از یخچال خارج کنید، سپس به تهیه سس قارچ مشغول شوید. چون تهیه سس قارچ از برشته شدن گوشت بیشتر زمان لازم دارد. در این روش وقتی گوشت برشته شد سس آماده سرو است.

-در تهیه سس میتوانید از ادویه های دلخواه و یا سبزیجاتی مانند گشنیز و یا جعفری نیز استفاده کنید.

-استیک به چهار صورت آبدار، نیمه آبدار، پخت میانه و پخت کامل میتواند تهیه شود. برای فهمیدن این که استیکِ در حال پخت، در کدام حالت قرار دارد تستی وجود دارد که برای یاد گرفتن این تست، مراجعه به مطلب استیک با سس مخصوص برای شما مفید خواهد بود.

-قبل از پختن استیک؛ پاشیدن فلفل روی گوشت باعث سوختن فلفل خواهد شد. فلفل را میتوانید بعد از پختن و هنگام سرو به آن اضافه کنید.

-اگر دوست دارید استیک های متنوع تری را امتحان کنید؛ استیک کنجدی سیخی، کباب استیک و سیب زمینی، استیک لقمه ای عسلی و رول استیک با سبزیجات را به شما پیشنهاد میکنیم.

منبع: prepare.food.blog

  • ۳۵۲
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی